Fisik Therapist Gaji: A Guide mayar Bulan Pikeun PT urang

nu gaji ti hiji therapist fisik (PT) is variable, depending on various factors, such as education, location, experience and skill sets. So, how much actually does a physical therapist make?

Dumasar kana Biro Statistik Buruh, nu average pt salary for physical therapist and sports therapist in the United States nyaeta $ 86,520 per taun, which is 103% higher than the average salary of Americans. The median pay for a physical therapist is $41.59 per hour, $1,663 per week and $7,210 per month. There is variance within the different disciplines such as a dedicated sports physical therapist.

Di dieu téh rata PT gaji vs panghasilan rata nasional:

upah hourlyupah mingguangaji bulananpanghasilan taunan
therapist fisik$41.59$1,663$7,210$86,520
panghasilan nasional$20.45$818$3,545$42,540

Starting your career

Alatan jumlah vast informasi éta disadiakeun dina Internét kiwari, urang bisa manggihan ampir sagala hal anu maranéhanana hayang na peryogi kauninga ngeunaan karir anu sipatna museurkeun pursuing. Ti nyungsi kaluar sabaraha dipasang projected pikeun sataun husus pikeun meunangkeun pedaran tina tugas pakasaban nu profési a ngalaksanakeun, informasi eta jalma neangan tiasa invaluable. Kituna, lamun hiji individu anu museurkeun nyaho fakta ngeunaan therapists fisik na naon maranehna ngalakukeun, aranjeunna bisa ngungkaban online pikeun ngalengkepan ieu panalungtikan maranéhanana saméméh maranéhna nyieun kaputusan maranéhanana pikeun ménta hiji gelar di lapangan.

Pikeun ngamimitian, paling urang museurkeun nyaho ngeunaan naon maranehna ngalakukeun, sabaraha jam eta sabab tiasa dianggo, naon jenis pasien anu aranjeunna ningali, jenis lingkungan anu sipatna bisa ditempo dina sarta host mahluk lianna nu bisa mantuan aranjeunna kalayan nyieun kaputusan informed. Kalawan ieu keur ceuk, didieu aya sababaraha highlights ngeunaan sababaraha acara karir panganyarna na informasi gaji nu pakait.

rentang gaji: Certified & senior Bulan bayar

A PT Certified bisa earn sahenteuna $ 60,600 sataun hiji, nu hartina $ 29.13 per jam na $ 5,050 per bulan. A senior tiasa ngadamel hiji rata-rata $ 120,000 sataun gumantung lokasi, pangalaman, jeung sajabanagaji therapist fisik nurutkeun pangalaman

Dimimitian gaji: naon anjeun tiasa nyangka on Éntri

Dimimitian gaji pikeun therapists fisik rata-rata nyaéta $ 57,220 per annum nganiaya maksimal sabudeureun $ 105,900 per taun .. Hiji asisten PT bisa ngaharepkeun pikeun ngamimitian dina gaji ti sabudeureun $ 34,735 pindah ka maksimum $ 66,460 taunan.

Dina sababaraha kasus, hiji individu bisa jadi teu nyaho dimana maranéhna bakal ayana nalika aranjeunna ngalengkepan studi maranéhanana. Sanajan kitu, aranjeunna bisa kénéh hayang nyaho sabaraha maranéhna bakal earn lamun ngudag karir ieu. Pikeun maranéhanana anu gugur di ieu kaayaan, aya informasi nu bisa mere eta jumlah perkiraan earned dumasar kana jumlah rata earned taunan. Contona, rata dimimitian gaji taunan pikeun therapist fisik mangrupa $ $ 57,220 (full-waktu) atanapi $ 34,735 (Bagean-waktu). individu ogé bisa ngahususkeun handap jumlah leuwih husus lamun maranéhna rék digawé di salah sahiji nagara bagian Mayar luhur kawas Nevada. Dina kasus ieu, urang bisa earn salaku loba 33% leuwih pikeun digawé di ieu wewengkon.

Top nagara Mayar: wewengkon naon gaduh gaji pangluhurna

average gaji PTThe Silver State Nevada is the best-paying state for physical therapists. The average physical therapist salary in Nevada reaches up to $115,670 per year, which is approximately 33% higher than the mean PTs pay. Check out the remuneration level in your state, by clicking Ieuh.

nagaralaju hourlybayar mingguanpanghasilan bulananearnings taunan
Nevada$55.61$2,224$9,639$115,670
Alaska$45.65$1,826$7,913$94,950
jersey New$45.59$1,824$7,903$94,830
Texas$45.57$1,823$7,899$94,790
California$44.26$1,815$7,864$94,370

metropolitan Area

pinuh dilisensikeun gaji therapist fisikPikeun wewengkon metropolitan, Las Vegas is the highest paying city. Other choices are Fairbanks (Alaska), Jacksonville (Florida), Roanoke (Virginia) and McAllen-Edinburg-Mission (

ngaran aréabayar hourlypanghasilan mingguangaji bulananearnings keu
Las Vegas-Paradise NV$58.60$2,344$10,157$121,880
Fairbanks AK$54.87$2,195$9,510$114,120
Jacksonville FL$53.63$2,145$9,295$111,540
McAllen-Edinburg-Misi TX$53.38$2,135$9,253$111,030
Roanoke VA$53.21$2,128$9,223$110,680

Area Nonmetropolitan

Pikeun wewengkon non-metropolitan, digawé di Upper Eastern Shore, Maryland or kaler Iowa can bring you income as high as $118,000 per annum.

ngaran aréapanghasilan hourlygaji mingguanupah bulananpanghasilan keu
Upper Eastern Shore Maryland$57.65$2,306$9,993$119,920
kaler Iowa$56.84$2,274$9,853$118,230
Nevada séjén$55.50$2,220$9,620$115,440
Turunkeun sabana Karolina Kidul$54.62$2,185$9,467$113,600
Sussex County Delaware$51.54$2,062$8,933$107,200

Pangluhurna Mayar industri: area pagawean dipikaresep mayar leuwih

jasa kasehatan Imah mangrupa industri Mayar pangalusna, sakumaha tabél di handap illustrates. Imbuhan bisa ngahontal $ 95,440 sataun ($ 45.88 per jam).

industrilaju hourlybayar mingguanpanghasilan bulananbayar taunan
Imah Kaséhatan Layanan Kamanusaan sarta Studi$45.88$1,835$7,953$95,440
Manajemén ilmiah sarta Téknis Layanan konsultan$44.31$1,773$7,681$92,170
Administratif na Rojongan tur Runtah Manajemén sarta Remediation Services$44.26$1,771$7,673$92,070
Layanan administrasi tur Rojongan$44.26$1,771$7,673$92,070
Layanan pagawean$44.25$1,770$7,669$92,030

Sumber: Biro AS Statistik Buruh
Mata Artos: AS dollar (USD)

Dupi sadayana therapists Dokter fisik?

Saméméhna, lamun hiji individu ditanya lamun éta dokter, jawaban bakal enya, tapi teu jadi eta dilarapkeun keur hiji dokter médis. Dinten kitu, éta teu ilahar keur careers ngarobih cara aranjeunna katingali kana ti jaman ka jaman. Kanyataanna, kusabab tanggung jawab ditambahkeun, professional siga Therapists fisik bakal malah mekar lembur kalawan akreditasi jeung lisénsi syarat anyar. Kituna, pikeun maranéhanana anjeun anu rék tetep nepi jeung parobahan panganyarna dina Terapi fisik, Anjeun bisa jadi museurkeun nyaho yén profésional ieu ayeuna, sakumaha tina 2015, bagian tina Dokter Program Terapi fisik.

program ieu geus dirancang nyiapkeun siswa pikeun syarat eligibility maranéhanana. Dina husus, keur ujian lisénsi terapi fisikna anu dirumuskeun dina sakabéh lima puluh nagara bagian. Sanggeus completing Dokter Program Terapi fisik, individualmay ogé nuluykeun latihan maranéhanana di duanana karésidénan jeung ukhuwah. Kalayan palaksanaan ieu standar anyar, nu 2020 taun ieu ditandaan salaku sataun anu therapists fisik bakal dipikawanoh salaku dokter terapi fisik.

How much can I expect to make each year?

Méméh hiji individu megatkeun kana sagala jenis karir, salah sahiji hal munggaran nu maranéhna meureun hoyong terang aya sabaraha jalma di industri maranéhanana earns dina hiji basis taunan. Untungna, aya rada saeutik informasi creditable online nu bisa ngabantu pikeun ngajawab ieu sarta séjén patarosan patali. Salah sahiji anu pang kasohor kitu, Biro Buruh jeung Statistik saprak pamaréntah ieu déskripsi suplai agénsi pakasaban, anu outlook kanggo masa depan na jumlah hadir earned di lokasi sakuliah Amérika Serikat.

Sababaraha faktor mertimbangkeun

Ka tungtung éta, mun ngabales patarosan, sabaraha teu a therapist fisik ngajadikeun unggal taun? Kadé dicatet yén jawaban bisa robah sacara signifikan dumasar kana sababaraha faktor kaasup lokasi geografis nu urang dianggo, industri anu employs aranjeunna (ie jasa kasehatan imah, jasa pagawean, layanan administrasi sarta rojongan, Manajemén sarta Téknis Layanan konsultan na nu kawas.

Kituna, lamun hiji individu geus kabetot dina potensi gaji nu aranjeunna tiasa ngadamel, maranéhna bakal butuh mertimbangkeun spésifikasi ieu raket dina raraga neangan informasi gaji paling akurat. Contona, lamun hiji individu geus hired digawekeun di Jacksonville, Florida, gaji taunan maranéhna bakal $ 115,440 atawa lamun maranehna milih digawé di Roanoke, Virginia, gaji maranéhna bakal $ 110,680.

Rupa Therapists fisik

tinimbangan penting séjénna nu hiji individu kudu sadar nalika nalungtik profési ieu jenis therapists fisik anu salah boga milih ti. Sanajan loba jalma bisa jadi teu nyaho eta, aya olah raga therapists fisik, therapists Mikrobiologi, therapists fisik asisten,
Geriatric PT, murangkalih PT, Neurological PT jeung saterusna. Unggal tipe boga tanggung jawab husus ka penderita yén maranéhna ngubaran. Ku kituna, éta ogé penting pikeun jalma anu keur pilari ningali sabaraha therapist fisik nyieun sajam atawa luhur dibayar therapists gaji fisik therapist fisik di urang nyatakeun mertimbangkeun faktor ieu saméméh maranéhna ngalengkepan panalungtikan maranéhanana.

Industri ngembang nyieun careers anyar

Dina taun anyar, anu outlook pikeun sababaraha careers jauh caang ti batur. Salah sahiji nu di therapists fisik. Kusabab industri ieu geus ngembang nyata leuwih waktos jeung peran nu sipatna maén téh integral dina penderita narima perlakuan nu maranéhna kudu, ieu téh mangrupa waktu hébat pikeun asup ka jenis ieu karir médis. Kanyataanna, jalma di profesi ieu bakal dipikawanoh salaku dokter tina therapists fisik salaku awal salaku 2020. Ku alatan éta, jalma anu museurkeun pursuing jenis ieu karir kudu loba kasempetan sadia gawe dina rupa-rupa lingkungan sareng setelan kaasup layanan kasehatan imah, jasa pagawean, kitu ogé batur.

Kalenturan on konci lokasi pikeun earnings tinggi

Salajengna, mun gaji nu hiji individu earns mangrupakeun faktor mutuskeun, aya sababaraha hal anu maranéhanana kudu nyaho. Contona, nagara pangluhurna Mayar pikeun therapists fisik bisa kapanggih online sangkan urang bisa nyokot tur milih lokasi nu maranéhna rék jalan. The Bulan keur gaji ieu ogé bakal greatly rupa-rupa sabab aya sababaraha faktor nu nangtukeun bayar taunan sabenerna, laju hourly atanapi sabaraha dijieun ku bulan.

Keur ngitung bayar ieu neuleu, jalma bakal peryogi kauninga tempat pakasaban terapi fisik anu lokasina, naon lingkungan nu maranéhna bakal bisa dipaké dina (jasa kasehatan vs jasa pagawean) jeung judul proyek husus.