Therapist Fisik Salary: A Guide To Pay Ranges For PT

The gaji terapis fisik (PT) is variable, depending on various factors, such as education, location, experience and skill sets. So, how much actually does a physical therapist make?

Miturut Biro Statistik Tenaga Kerja, ing average pt salary for physical therapist and sports therapist in the United States $ 86,520 saben taun, which is 103% higher than the average salary of Americans. The median pay for a physical therapist is $41.59 per hour, $1,663 per week and $7,210 per month. There is variance within the different disciplines such as a dedicated sports physical therapist.

Punika rata-rata PT gaji vs pendapatan rata-rata nasional:

Wage saben jamUpah mingguanSaben wulan gajiPendapatan taunan
Ahli terapi fisik$ 41.59$ 1,663$ 7,210$ 86,520
Pendapatan nasional$ 20.45$ 818$ 3,545$ 42,540

Starting your career

Amarga jumlah informasi sing kasedhiya ing Internet dina iki, wong bisa nemokake apa wae sing dikarepake lan kudu ngerti babagan karir sing padha kepengin ngupayakake. Saka nemtokake manawa akeh proyek dianggep kanggo taun tartamtu kanggo nggayuh gambaran tugas tugas sing dianggep profesi, informasi sing ditemokake wong bisa dadi ora penting. Mulane, yen individu kepengin ngerti kanyatan babagan terapi fisik lan apa sing dilakoni, bisa katon online kanggo ngrampungake riset sadurunge nggawe keputusan kanggo entuk gelar ing lapangan.

Kanggo miwiti, akeh wong sing kepengin ngerti luwih akeh babagan apa sing dilakoni, jam kerja, jenis pasien sing padha ndeleng, apa jenis lingkungan sing bisa ditemokake lan akeh liyane sing bisa mbantu karo nggawe keputusan. Kanthi tembung iki, ana sawetara highlights babagan sawetara acara karir anyar lan informasi gaji sing gegandhengan.

Range gaji: certified & senior pay ranges

PT certified bisa entuk paling sethithik $ 60,600 setahun, sing artine $ 29.13 per jam lan $ 5,050 saben sasi. A senior bisa nggawe rata-rata $ 120,000 taun gumantung lokasi, pengalaman, lan liya-liyane.gaji terapi fisik miturut pengalaman

Miwiti gaji: apa sing bisa dituju ing entri

Miwiti gaji kanggo terapi fisik rata-rata yaiku $ 57,220 saben taun kanthi maksimal $ 105,900 saben taun .. Asisten PT bisa nyana nggarap gaji sekitar $ 34,735 kanthi maksimal $ 66,460 saben taun.

Ing sawetara kasus, individu ora ngerti ngendi bakal manggon nalika ngrampungake pasinaon. Nanging, dheweke isih pengin ngerti kepriye bakal entuk karir. Kanggo sing tiba ing kahanan iki, ana informasi sing bisa menehi wong jumlah sing ditemokake adhedhasar jumlah rata-rata sing ditampa saben taun. Contone, gaji taunan wiwitan rata-rata kanggo terapi fisik yaiku $ $ 57,220 (full-time) utawa $ 34,735 (Part-time). Individu uga bisa mbedakake jumlah sing luwih spesifik yen padha arep kerja ing salah siji saka negara anggota ndhuwur kaya Nevada. Ing kasus iki, wong bisa entuk akeh luwih saka 33% sing bisa digunakake ing wilayah iki.

Ndhuwur negara nyumbang: wilayah sing duwe gaji paling dhuwur

gaji rata-rata ptThe Silver State Nevada is the best-paying state for physical therapists. The average physical therapist salary in Nevada reaches up to $115,670 per year, which is approximately 33% higher than the mean PTs pay. Check out the remuneration level in your state, by clicking kene.

StateTarif saben wulanMingguan mbayarPendapatan saben wulanAnnual earnings
Nevada$ 55.61$ 2,224$ 9,639$ 115,670
Alaska$ 45.65$ 1,826$ 7,913$ 94,950
New Jersey$ 45.59$ 1,824$ 7,903$ 94,830
Texas$ 45.57$ 1,823$ 7,899$ 94,790
California$ 44.26$ 1,815$ 7,864$ 94,370

Metropolitan Area

gaji terapi fisik sing wis dilisensiKanggo wilayah metropolitan, Las Vegas is the highest paying city. Other choices are Fairbanks (Alaska), Jacksonville (Florida), Roanoke (Virginia) and McAllen-Edinburg-Mission (

Jeneng wilayahSaben jamMingguanSaben wulan gajiDhuwit taun
Las Vegas-Paradise NV$ 58.60$ 2,344$ 10,157$ 121,880
Fairbanks AK$ 54.87$ 2,195$ 9,510$ 114,120
Jacksonville FL$ 53.63$ 2,145$ 9,295$ 111,540
McAllen-Edinburg-Mission TX$ 53.38$ 2,135$ 9,253$ 111,030
Roanoke VA$ 53.21$ 2,128$ 9,223$ 110,680

Wilayah Nonmetropolitan

Kanggo wilayah non-metropolitan, digunakake ing Upper Eastern Shore, Maryland or Northwest Iowa can bring you income as high as $118,000 per annum.

Jeneng wilayahsaben jamgaji saben mingguupah bulanansaben taun
Upper Eastern Shore Maryland$ 57.65$ 2,306$ 9,993$ 119,920
Northwest Iowa$ 56.84$ 2,274$ 9,853$ 118,230
Liyane Nevada$ 55.50$ 2,220$ 9,620$ 115,440
Lower Savannah South Carolina$ 54.62$ 2,185$ 9,467$ 113,600
Sussex County Delaware$ 51.54$ 2,062$ 8,933$ 107,200

Industri bayaran paling dhuwur: wilayah pagawean cenderung kanggo mbayar luwih akeh

Layanan kesehatan rumah tangga minangka industri paling apik, minangka tabel ing ngisor iki sing digambarake. Remunerasi bisa mencapai $ 95,440 setahun ($ 45.88 per jam).

IndustryTarif saben wulanMingguan mbayarPendapatan saben wulanPaukuman taunan
Layanan Kesehatan Home$ 45.88$ 1,835$ 7,953$ 95,440
Manajemen Layanan Ilmiah lan Teknis Manajemen$ 44.31$ 1,773$ 7,681$ 92,170
Layanan Administrasi lan Dhukungan lan Penanganan Limbah lan Remediasi$ 44.26$ 1,771$ 7,673$ 92,070
Layanan Administrasi lan Dhukungan$ 44.26$ 1,771$ 7,673$ 92,070
Layanan Tenaga Kerja$ 44.25$ 1,770$ 7,669$ 92,030

Sumber: Statistik Biro Statistik AS
Currency: US Dollars (USD)

Apa kabeh Dokter terapi fisik?

Sadurunge, yen sawijining wong takon yen dheweke iku dokter, jawabane ya ya, nanging ora kaya nglamar dadi dokter medis. Nanging, dina iki ora umum karir kanggo ngganti cara sing dipikirake saka wektu kanggo wektu. Ing kasunyatan, amarga tanggung jawab sing ditambahake, para profesional kaya ahli terapi fisik bakal malah ngembangake lembur karo syarat akreditasi lan lisensi anyar. Mulane, kanggo wong-wong sing pengin nggayuh owah-owahan paling anyar ing Terapi Fisik, sampeyan bakal kepéngin ngerti sing profesional iki saiki, minangka 2015, bagéan saka Program Dokter Fisik Terapi.

Program iki wis dirancang kanggo nyiapake siswa kanggo syarat eligibility. Ing tartamtu, kanggo ujian fisik lisensi fisik sing diwenehi ing kabeh negara sèket. Sawise ngrampungake Doctor of Physical Therapy Program, individu uga bisa nerusake latihan ing omah lan sesambetan. Kanthi implementasine standar kasebut, taun 2020 ditandhani minangka taun sing terapi fisik bakal diakoni minangka dokter terapi fisik.

How much can I expect to make each year?

Sadurunge individu nemtokake karier apa wae, salah sijine hal pisanan sing bisa ditemtokake yaiku carane akeh wong ing industri ing saben taun. Begjanipun, ana sawetara informasi sing bisa dikepalake online sing bisa mbantu njawab pitakonan iki lan liyane. Nanging, salah sijine sing paling penting yaiku Biro Tenaga Kerja lan Statistik amarga agensi pamaréntah nyedhiyakake deskripsi proyek, wawasan kanggo masa depan lan jumlah saiki sing ditampa ing lokasi ing saindenging Amerika Serikat.

Akeh faktor sing kudu ditimbang

Kanggo mbatalake, kanggo nanggepi pitakonan, pinten terapi fisik saben taun? Wigati dicathet menawa jawaban bisa beda-beda sing adhedhasar macem-macem faktor, kayata lokasi geografis sing dianggo wong, industri sing makarya (yaiku layanan perawatan kesehatan ngarep, layanan lapangan kerja, layanan administrasi lan dhukungan, Manajemen lan Technical Consulting Services lan kaya.

Mulane, yen individu kepengin duwe gaji sing potensial, bisa uga kudu nimbang spesifikasi kasebut kanthi rapet supaya bisa menehi informasi gaji paling akurat. Contone, yen individu wis nyewa ing Jacksonville, Florida, gaji tahunan sing bakal $ 115,440 utawa yen dheweke milih bisa kerja ing Roanoke, Virginia, gaji bakal $ 110,680.

Jinis Ahli Fisik

Wawasan liyane sing penting sing kudu ditemokake nalika nganalisa profesi iki yaiku jinis terapi fisik sing kudu dipilih. Sanajan akeh wong ora ngerti, ana terapi fisik olahraga, terapi pakaryan, asisten terapi fisik,
Geriatric PT, Pediatric PT, Neurological PT lan sanesipun. Saben jinis nduweni tanggung jawab tartamtu kanggo pasien sing ditambani. Dadi, uga penting kanggo wong-wong sing kepengin weruh manawa terapi fisik nggawe jam utawa gaji terapi fisik bayaran terapi fisik ing negara kita kanggo nimbang faktor kasebut sadurunge ngrampungake riset.

Industri berkembang dadi karir anyar

Ing taun-taun pungkasan, prospek kanggo sawetara karir luwih padhang tinimbang liyane. Salah sijine yaiku terapi fisik. Amarga industri iki wis berkembang suwé saka wektu lan peran sing lagi diputer integral ing pasien sing nambani perawatan sing dibutuhake, iki wektu sing tepat kanggo ngetik karir medik iki. Ing kasunyatan, wong-wong ing profesi iki bakal dikenal minangka dokter terapi fisik sakdurunge 2020. Mulane, wong sing kasengsem kanggo ngupayakake karir kaya iki bakal duwe akeh kesempatan sing bisa digunakake ing macem-macem lingkungan lan setelan kalebu layanan kesehatan rumah, layanan lapangan kerja, lan liya-liyane.

Keluwesan ing tombol lokasi kanggo penghasilan dhuwur

Salajengipun, yen gaji sing entuk individu iku faktor panentu, ana akeh perkara sing kudu dikawruhi. Kayata, negara sing paling dhuwur kanggo terapi fisik bisa ditemokake online supaya wong bisa milih lan milih lokasi sing pancene pengin ditindakake. Jangkoan kanggo gaji iki uga bakal beda-beda banget amarga ana sawetara faktor sing nemtokake gaji taunan sing nyata, tarif saben jam utawa suwene digawe sasi.

Kanggo ngetung iki mbayar kanthi bener, wong kudu ngerti ngendi proyek terapi fisik dumunung, apa lingkungan sing bakal ditindakake (layanan kesehatan vs layanan lapangan kerja) lan judhul proyek spesifik.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!